From Treats & Sweets To Bakes & Cakes

Παγωτό Σοκολάτας

2015-05-10 09:15

Θυμάστε μικροί που μετρουσαμε πόσα παγωτά φάγαμε όλο το καλοκαίρι; Ας αρχίσουμε να μετράμε από τώρα... Και τι καλύτερο να αρχίσουμε τη λίστα μας με μια γεύση που τρελαίνει μικρους και μεγάλους.. Τι, αναρωτιέστε ακόμα τι είναι; μα παγωτο σοκολάτα φυσικα..

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (1 l)

Υλικά: 
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 21 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 140 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 ml. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 κρόκοι αυγών (μεγάλοι)
  • βανιλια
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:

1. Σε ενα μεσαίο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτια ζεσταίνουμε τα 250 ml. από την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σκόνη κακάο. Ανακατέβουμε απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε απ τη φωτιά και προθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθετουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατευουμε με απαλές κινησεις. Οταν ομογενοποιήθουν τοποθετουμε το μείγμα σε ενα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να παγώσει.

2. Σε μέτρια φωτιά ζεσταινουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με εναν αυγογδάρτη, τους κρόκους με τη βανίλια και το άλάτι.

3. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και έχει διαλυθεί η ζάχαρη, παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο απο το μείγμα και προσθετουμε στους κρόκους. Ανακατεύουμε αμέσως για να μην ψηθούν οι κρόκοι. Αδείαζουμε το μείγμα των κρόκων στο κατσαρολάκι με το γάλα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μεχρι το μείγμα μας να πήξει ελαφρά και να καλυπτει με ενα λεπτό στρωμα τη σπατουλα.

4. Μόλις πήξει αφαιρούμε απο τη φωτιά και περνάμε την κρέμα απο λεπτο σουρωτήρι (ή κρησάρα) να φύγουν τυχόν υπολοίματα απο τους κρόκους. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένο με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

5. Αν έχετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε αυτη που εχω εγώ σε μισή ώρα ήταν έτοιμο!! Αν δεν έχετε, βγάζετε το μείγμα απ το ψυγείο το τοποθετείτε σε ενα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη και ανα 15 λεπτα το βγαζετε και ανακατεύετε απαλα με εναν αυγογδάρτη μεχρι να ερθει στη σωστή μορφή.

6. Σερβίρουμε σε μπολάκια. Αν δεν μπορούμε να κρατηθούμε -που δεν μπορούμε- βουταμε όπως ειναι με την κουτάλα της σούπας!!!!

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.